Κτηνιατρικές συμβουλές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παχυσαρκία των κατοικίδιων.

Get ready for the weekend!
Get ready for the weekend!
27 Μαΐου 2016
Laky Cooky: Ολοκληρωμένη διατροφή με κοτόπουλο.
Laky Cooky: Ολοκληρωμένη διατροφή με κοτόπουλο.
6 Ιουνίου 2016
Show all
Κτηνιατρικές συμβουλές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την παχυσαρκία των κατοικίδιων.

Σύγχρονες μελέτες και έρευνες σχετικά με τις συχνότερες παθήσεις των κατοικίδιων, έδειξαν ότι το 52% του πληθυσμού των σκύλων είναι υπέρβαροι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γάτες είναι 47%.

Το επιπλέον βάρος είναι δύσκολο να «διαγνωστεί» ακόμα κι από τους ιδιοκτήτες των ζώων, γιατί λαμβάνεται σταδιακά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι το σώμα των κατοικίδιων αλλάζει βαθμιαία, χωρίς να γίνονται αντιληπτές οι όποιες μεταβολές.

Περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης περιττών κιλών έχουν τα κατοικίδια, με μειωμένη δραστηριότητα, που τρέφονται με υπολείμματα μαγειρεμένου φαγητού και διάφορα μεζεδάκια, έχουν μειωμένο μεταβολισμό και έχουν υποβληθεί σε στείρωση.

Η καλύτερη λύση για τη διατήρηση του ιδανικού επιπέδου βάρους είναι η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση.

Στην περίπτωση όμως που διαπιστωθεί ότι το κατοικίδιο σας είναι υπέρβαρο και απαιτείται απώλεια βάρους, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε δίαιτα.

Γενικότερα, η τακτική άσκηση είτε με καθημερινές βόλτες είτε ως μέρος «παιχνιδιού» με διάφορες δραστηριότητες, η μείωση της τροφής ανάλογα με τη ράτσα, η αποφυγή τροφών πλούσιων σε λιπαρά και οι ειδικές δίαιτες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του βάρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *