Πόσα χρόνια ζει ένας σκύλος;

Ο μέσος όρος ζωής ενός σκύλου είναι περίπου τα 12 έτη, αναλόγως τη ράτσα και το μέγεθος του σκύλου π.χ. ένα Τσιουάουα μπορεί να ζήσει ως και τα 19 έτη, ενώ για ένα Μπόξερ η ηλικία αυτή είναι ανέφικτη.  

Ειδικότερα, από την ηλικία των 3 ετών και μετά, ο σκύλος γίνεται κτητικός απέναντι στο ιδιοκτήτη του και έχει περισσότερη ανάγκη για αγάπη, επιβεβαίωση, κατανόηση και προστασία.  

Τί πρέπει να γνωρίζουμε για τον απογαλακτισμό και τη διατροφή του κουταβιού;

Ο απογαλακτισμός μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 3 – 4 εβδομάδων και να ολοκληρωθεί μεταξύ 6ης και 8ης εβδομάδας, οπότε το κουτάβι αρχίζει να τρέφεται μόνο με στερεή τροφή.  Ο απογαλακτισμός γίνεται με σταδιακή μείωση της ποσότητας του γάλακτος: μέσα στο γάλα ή στο υποκατάστατο γάλακτος αναμιγνύετε λίγη ποσότητα τροφής ανάπτυξης ενώ επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε τροφή laky με νερό ή ζωμό κρέατος, η οποία όμως θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 12ώρου.    

Οι τροφές ανάπτυξης LAKY, θα πρέπει να δίνονται μετά από τον απογαλακτισμό και μέχρι την ενηλικίωση των κουταβιών, ανάλογα με τη ράτσα και το μέγεθος του κατοικίδιου ζώου. 

Τα κουτάβια έχουν υψηλές διατροφικές απαιτήσεις αλλά μικρά στομάχια, γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη ποσότητα τροφής πολλές φορές μέσα στη μέρα. Η ημερήσια τροφή που συνίσταται είναι: 3 γεύματα μέχρι τους 6 μήνες, σε 2 γεύματα από 6 έως και 12 μήνες και σε 1 γεύμα – αν χρειαστεί – μετά το 12o μήνα. 

Τί χρειάζεται να γνωρίζουμε για την εγκυμοσύνη και το θηλασμό;

Η μέση διάρκεια εγκυμοσύνης στα σκυλιά και τις γάτες είναι περίπου 60 ημέρες. Οι απαιτήσεις σε τροφή συνήθως δεν αλλάζουν τις πρώτες εβδομάδες της κύησης (2η – 3η), ενώ από την τέταρτη εβδομάδα χρειάζεται περίπου 15% περισσότερη τροφή και τις 3 τελευταίες εβδομάδες η ποσότητα διπλασιάζεται σε σχέση με την ποσότητα που κατανάλωνε το κατοικίδιο σας πριν την εγκυμοσύνη.

Η LAKY διαθέτει ιδανική γκάμα τροφών για σκυλίτσες κατά την περίοδο εγκυμοσύνης – θηλασμού όπου 2 γεύματα την ημέρα αρκούν για καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της την περίοδο του θηλασμού. 

Ποιες είναι οι απαιτήσεις του σκύλου σας σε περίοδο υψηλής δραστηριότητας;

Η διατροφή ενός κατοικίδιου εξαρτάται κατά πολύ από το μέγεθος της δραστηριότητας του (ήπια / έντονη). 

Όλες οι τροφές Laky περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητα συστατικά που βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη και διατροφή ενός κατοικίδιου. Παρόλο αυτά, υπάρχουν ράτσες με έντονη δραστηριότητα και αυξημένες ενεργειακές ανάγκες για κάποια χρονικά διαστήματα όπως η κυνηγητική περίοδος για τα κυνηγόσκυλα.

Η LΑΚΥ εξέλιξε έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες και σε συνεργασία με ειδικούς διατροφολόγους και κτηνιάτρους, τις τροφές Εnergy.

Πιο εύπεπτες, πιο θρεπτικές και με περισσότερες πρωτεΐνες και λιπαρά προσφέρουν βέλτιστη αντοχή, δύναμη και την ενέργεια που απαιτείται, ώστε οι σκύλοι κυνηγίου να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Δείτε τα προϊόντα Energy >

Ποιες τροφές είναι επικίνδυνες για τα κατοικίδια;

Πολλές από τις τροφές τις οποίες καταναλώνουμε είναι εντελώς ακατάλληλες για τα κατοικίδια ζώα, γιατί μπορεί να προκαλέσουν σωματικές διαταραχές (διάρροιες, πυρετό) και διάφορες ασθένειες (αλλεργίες, κνησμό του δέρματος). 

Ειδικότερα, τροφές όπως: τα κρεμμύδια, ο τόνος, τα σταφύλια, το αβοκάντο, η σοκολάτα, το γάλα σε ενήλικα ζώα και τα κόκκαλα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στο πεπτικό σύστημα, καλό θα ήταν να αποφεύγονται.